Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

~Όταν οι τοίχοι μιλάνε...~ vol 3

Καλησπέρα...καλησπέρα...

Είναι αλήθεια ότι αυτά που μας λένε οι τοίχοι είναι πολλά...αλλά γεμάτα νόημα!







Καλό απόγευμα...

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

7 τρόποι να μάθετε στο παιδί σας να περιμένει...

...ενώ εκείνο θέλει κάτι ΤΩΡΑ!!!


Τα παιδιά είναι από τη φύση τους ανυπόμονα και απαιτητικά, γιατί δεν αντιλαμβάνονται τον πραγματικό χρόνο και βάζουν πάνω απ' όλα τις επιθυμίες τους. Όμως το να μάθουν να τις συγκρατούν και να περιμένουν τη σειρά τους είναι κάτι που θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Δοκιμάστε τους τρόπους που ακολουθούν για να τους το διδάξετε! 

1. Δώστε το καλό παράδειγμα. Τα παιδιά μαθαίνουν πάντα περισσότερα από τη συμπεριφορά παρά από τα λόγια των γονιών τους. Γι’ αυτό προσέξτε τι λέτε, πώς φέρεστε και τι εκφράζει η γλώσσα του σώματός σας στις περιστάσεις που χρειάζεται να δείξετε κι εσείς υπομονή, όπως για παράδειγμα όταν περιμένετε στην ουρά στην τράπεζα. Ή όταν είστε εγκλωβισμένοι με το αυτοκίνητο σε μποτιλιάρισμα -αντί να βρίζετε και να κορνάρετε, βάλτε χαλαρωτική μουσική και προσπαθήστε να ηρεμήσετε. Όταν δεν καταφέρνετε να δώσετε το καλό παράδειγμα, μην διστάσετε να εξηγήσετε στο παιδί για ποιο λόγο χάσατε την υπομονή σας, να ομολογήσετε ότι ήταν λάθος σας και να συζητήσετε μαζί του τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να το αποφύγετε. 

2. Βοηθήστε τα να κατανοήσουν τι ακριβώς τους συμβαίνει όταν είναι ανυπόμονα. Τα νήπια δεν έχουν πάντα την ικανότητα να εκφράσουν ό,τι νιώθουν κι αυτό τα κάνει να νιώθουν ακόμα πιο μπερδεμένα. Όταν βλέπετε ότι το παιδί δείχνει σημάδια ανυπομονησίας και εκνευρισμού, βοηθήστε το να καταλάβει γιατί νιώθει έτσι. Για παράδειγμα, όταν περιμένετε στον παιδίατρο για το εμβόλιο πείτε «ξέρω ότι θέλεις να φύγουμε από εδώ γρήγορα, όμως προηγούνται δύο άλλα παιδάκια και θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα». Μην ξεχνάτε να επιδοκιμάζετε την προσπάθειά του («μπράβο σου που περιμένεις τόση ώρα χωρίς να γκρινιάζεις»). Και μόνο το γεγονός ότι δείχνετε να αντιλαμβάνεστε την προσπάθεια που καταβάλλει θα κάνει το παιδί να θέλει να προσπαθήσει περισσότερο. 

3. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις. Μερικές φορές τα παιδιά απλά δεν μπορούν να περιμένουν τόσο όσο θα θέλαμε. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας ζουν στον… κόσμο της επιθυμίας και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.. Για παράδειγμα, ένα πιτσιρίκι που πεινάει δεν μπορεί να περιμένει μία ώρα για να φάει. Γι’ αυτό, αν το φαγητό αργεί πολύ ακόμα, αφήστε το να φάει μια φρυγανιά ή μια φέτα ψωμί. Γύρω στα πέντε μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το χρόνο και να καταπιέζουν τις επιθυμίες τους ελέγχοντας τη συμπεριφορά τους. 

4. Βοηθήστε το να εφεύρει τρόπους για να περνάει καλά περιμένοντας. Όταν στέκεστε μαζί στην ουρά του σούπερ μάρκετ, ρωτήστε το τι νομίζει ότι θα έκανε την αναμονή πιο ευχάριστη. Προτείνετε να παίξετε παιχνίδια του τύπου «βρες με 10 ερωτήσεις τι έχω βάλει στο μυαλό μου» ή «βρες γύρω σου ένα αντικείμενο που αρχίζει από ‘κ’» κ.λπ. 

5. Χρησιμοποιήστε ένα ξυπνητήρι. Λέμε στο παιδί ότι θα πρέπει να περιμένει 5 λεπτά μέχρι να τελειώσουμε κάποια δουλειά και να του διαβάσουμε το βιβλίο του κι αυτό αρχίζει και γκρινιάξει ξανά πριν περάσουν 50 δευτερόλεπτα. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει απλώς επειδή το παιδί δεν ξέρει πόσο ακριβώς διαρκούν τα πέντε λεπτά. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι και να του εξηγήσετε ότι θα μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί του όταν ακουστεί το «ντριιιν», ώστε να αποκτήσει μια εικόνα του τι σημαίνει «5 λεπτά»! 

6. Γράψτε το στον παιδικό σταθμό. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει η ανάγκη να απασχολείται κάπου το παιδί μερικές ώρες της ημέρας, είναι χρήσιμο να πάει στον παιδικό σταθμό. Εκεί, θα μάθει να περιμένει τη σειρά του, να κάνει υπομονή, να ακολουθεί κανόνες και να δείχνει αυτοσυγκράτηση, δεξιότητες που θα του φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο νηπιαγωγείο και αργότερα. 

7. Προετοιμάστε τα. Όταν πρόκειται να βρεθείτε κάπου όπου θα χρειαστεί να περιμένετε για αρκετή ώρα, είναι σκόπιμο να προετοιμάσετε το παιδί από το σπίτι, ώστε να ξέρει τι θα συναντήσει εκεί αλλά και ότι θα πρέπει να κάνει υπομονή. Π.χ. όταν πάτε στο θέατρο, εξηγήστε του ότι η παράσταση δεν θα αρχίσει αμέσως μόλις καθίσετε στο κάθισμά σας, αλλά ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να καθίσουν όλοι, να ετοιμαστούν οι ηθοποιοί κ.λπ. Τονίστε του ότι η αναμονή αξίζει τον κόσμο γιατί έτσι θα μπορούν να γίνουν όλα όσα πρέπει προκειμένου να απολαύσετε το όμορφο θέαμα που πρόκειται να παρακολουθήσετε. 

Της Ζέτας Κωνσταντινίδου (σχολική ψυχολόγος)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η ιστορία των Vintage γυναικείων tattoo!


Από τις συμμορίες, στα «παιδιά των λουλουδιών» και στους εξεγερμένους εφήβους, τα τατουάζ -κυρίως τα ολόσωμα- θεωρούνται ότι είναι ένα σύγχρονο… επίτευγμα, δηλωτικό της διαφορετικότητας, ίσως και της αντίδρασης στο κατεστημένο. Ωστόσο, τα τατουάζ δεν είναι ένα σύγχρονο πολιτιστικό φαινόμενο! Δεκαετίες πριν ο Jimmy Buffet τραγουδούσε «Είναι μια μόνιμη υπενθύμιση των εφήμερων συναισθημάτων» και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο στόλιζαν με υπερηφάνεια ολόκληρα τα σώματά τους με ασπρόμαυρα σχέδια!
perierga.gr - Vintage ολόσωμα τατουάζ γυναικών!
Ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αρχαιότερη καταγραφή τατουάζ (δερματοστιξίας, καλύτερα) αναφέρεται από την Εποχή του Χαλκού, και πιο συγκεκριμένα στο 3300 π.Χ., η τέχνη του τατουάζ πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ιαπωνία (για καλλωπισμού, μαγεία αλλά και για να καταδείξει τους εγκληματίες) τον 5ο αιώνα π.Χ. Εξαιτίας της απαγόρευσης να φορούν κιμονό, οι γυναίκες της εργατικής τάξης στην Ιαπωνία -αντιδρώντας στις κυρίες της υψηλής κοινωνίας- φορούσαν «κοστούμια» τατουάζ στο σώμα τους, που κάλυπταν το λαιμό, τον κορμό και έφταναν μέχρι το γόνατο.
perierga.gr - Vintage ολόσωμα τατουάζ γυναικών!
Η ιαπωνική κυβέρνηση, θεωρώντας ανατρεπτική αυτή την πρακτική των γυναικών των κατώτερων τάξεων, απαγόρευσε τα τατουάζ το 1870, μεταφέροντας με τον τρόπο αυτό τη δρματοστιξία στα… υπόγεια και στην παρανομία. Τα τατουάζ στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν από τους Ευρωπαίους, όταν οι εξερευνήσεις τους έφεραν σε επαφή με τους Πολυνήσιους και τους Ινδιάνους, αλλά θεωρήθηκαν ιδιαιτέρως «εξωτικά» τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις αμερικανικές κοινωνίες.
perierga.gr - Vintage ολόσωμα τατουάζ γυναικών!
Το 1891 ο εφευρέτης Samuel O’Reilly, εξελίσσοντας μια συσκευή του Έντισον, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο ηλεκτρικό μηχάνημα τατουάζ, κάνοντας τα παραδοσιακά εργαλεία των Ιαπώνων… παρελθόν για τη Δύση. Οι Αμερικανοί έκαναν τατουάζ στις γυναίκες τους το… αντικείμενο της εργασίας τους και έτσι εκείνες λειτουργούσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως… κινητές διαφημίσεις!
perierga.gr - Vintage ολόσωμα τατουάζ γυναικών!
Επιπλέον, μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1920, στα αμερικανικά τσίρκα απασχολούνταν περισσότερες από 300 γυναίκες με ολόσωμα τατουάζ, κερδίζοντας πάνω από 200 δολάρια την εβδομάδα, ποσό υπέρογκο για τα δεδομένα της εποχής. Τα σχέδια των τατουάζ, που ήταν κυρίως λουλούδια και ζώα, άλλαξαν εντελώς μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτυπώνοντας από εκεί και πέρα την ανδρεία και τη γενναιότητα του πολέμου στο σώμα.
perierga.gr - Vintage ολόσωμα τατουάζ γυναικών!
Από τότε μέχρι σήμερα, τα περίφημα «μανίκια» αλλά και τα πολύχρωμα ολόσωμα τατουάζ δίνουν και παίρνουν στη σύγχρονη κοινωνία, με τις γυναίκες να συνεχίζουν με την ίδια ένταση να εφαρμόζουν τη δερματοστιξία σε ολόκληρο το σώμα τους.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

"Ο Παλιάτσος και η Άνιμα" !!!

Μια βραδιά για να ξεκινήσεις...

θα έλεγα όχι απλά να ξεκινήσω απόψε αυτό το βιβλίο,αλλά επιβάλλεται κιόλας!

"Ο Παλιάτσος και η Άνιμα" της Μάρως Βαμβουνάκη!!!



















Καληνύχτα!

Τα 8 "ποτά" που μας κάνουν καλό...

Με τον όρο «ποτά» δεν εννοούμε μόνο το αλκοόλ, αλλά όλα εκείνα τα ροφήματα και υγρά που μας προσφέρουν ενυδάτωση και ωφελούν την υγεία μας. Ποια είναι, όμως, τα οκτώ πιο ωφέλιμα;

Τα αναψυκτικά, τα αθλητικά ποτά και οι χυμοί του εμπορίου μπορεί να είναι δημοφιλή και ό,τι πρέπει για τις στιγμές που θέλουμε να ξεδιψάσουμε με… γεύση, αλλά οι επιδράσεις τους στην υγεία μας δεν είναι και τόσο θετικές, αφού μπορεί να μας φορτώσουν με θερμίδες και να μην μας ωφελήσουν – συν του ότι κοστίζουν. Μέσα σε αυτό το πλήθος των αμφιβόλου ποιότητας ηδύποτων και μη, όμως, υπάρχουν και κάποια που μπορούν να μας ενυδατώσουν και να μας χαρίσουν ενέργεια για όλη την ημέρα. 

Νερό: το θαυματουργό

 
Ξεκινάμε από τα στοιχειώδη. Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των νεφρών, του εγκεφάλου και της καρδιάς και η σωστή ενυδάτωση που προσφέρει, «λιπαίνει» τους μυς και τις αρθρώσεις όσο χρειάζεται, για να μην φθείρονται. Ακόμη, βοηθά στην απώλεια βάρους επιταχύνοντας το μεταβολισμό μας και δρώντας κατασταλτικά στην όρεξή μας. Παρ’ όλο που οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 8 ποτηριών την ημέρα, μπορείτε αν διψάτε να τα ξεπερνάτε, ενώ καλό είναι αν δεν καταναλώνετε γενικότερα πολύ νερό, να μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε. 

Καφές: δικαίωση για το πιο διάσημο ρόφημα 
 

Οι εθισμένοι στην καφεΐνη εκεί έξω μην αρχίσετε να το γιορτάζετε! Ο καφές μπορεί να είναι ευεργετικός για την υγεία, αλλά πάντα με μέτρο, δηλ. το πολύ δύο καφέδες την ημέρα. Η καφεΐνη που περιέχει αυξάνει την εγρήγορση, προστατεύει από τη νόσο του Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και κάποιες μορφές παθήσεων της καρδιάς. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη έρευνα, οι μικρές δόσεις καφεΐνης μπορούν να μειώσουν τον μυϊκό πόνο μετά τη γυμναστική μέχρι και 48%, διευκολύνοντας, ειδικά τους αρχάριους, να κάνουν μετάβαση σε ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα γυμναστικής.

Γάλα: κατάλληλο και για ενηλίκους 
 

Μεγαλώνει γερά παιδιά και όχι μόνο! Το ασβέστιο που βρίσκουμε στο γάλα δεν βοηθάει μόνο στην ενδυνάμωση των οστών, αλλά παράλληλα συνεισφέρει και στη διάλυση του λίπους, το οποίο αποθηκεύεται σε λιποκύτταρα στο σώμα μας. Αν βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας ή ανησυχείτε για την ποσότητα των λιπαρών στο γάλα, προτιμήστε το αποβουτυρωμένο.

Πράσινο τσάι: το ιδιαίτερο
 

Πρόκειται για ένα ρόφημα που αποτελεί πηγή εξαιρετική αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό βοηθώντας στην απώλεια βάρους, χαλαρώνει τον εγκέφαλο, κάνει καλό στην καρδιά και συνεισφέρει στον έλεγχο του διαβήτη και του εκζέματος. Τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες που περιέχει φτάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε αξιοσημείωτα επίπεδα και οι κατεχίνες του διώχνουν την υπνηλία και καταπραΰνουν το αίσθημα άγχους της καθημερινότητας.

Φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών: μην τους ξεχνάτε 
 

Όλοι ξέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ωφέλιμα και κάνουν καλό στην υγεία, παρ’ όλ’ αυτά, όμως, οι περισσότεροι βρίσκοντας τη γεύση τους αδιάφορη, δεν τα καταναλώνουν στις ποσότητες που χρειάζεται. Κι εδώ έρχονται οι χυμοί τους να σώσουν την κατάσταση, αφού αποτελούν έναν τρόπο να επωφεληθούμε από τις βιταμίνες και τα μέταλλά τους. Αυτό βέβαια δεν ισχύει και στην περίπτωση των συσκευασμένων χυμών του εμπορίου, καθώς οι περισσότεροι έχουν αρκετή ζάχαρη, θερμίδες και πολλά συντηρητικά.

Βουτυρόγαλα: και όμως κάνει καλό! 
 
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το βουτυρόγαλα είναι το υγρό υπόλειμμα από το χτύπημα του βουτύρου και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το καλοκαίρι. Περιέχει ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο και φωσφόρο, ενώ αν το βρείτε εμπλουτισμένο με προβιοτικά, ωφελεί και το πεπτικό σύστημα.

Λεμονάδα: ξινή αλλά υγιεινή 
 

Μπορεί η… ξινή της γεύση να είναι αποτρεπτική για πολλούς, αλλά το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, γι’ αυτό και η λεμονάδα μπορεί να σας «δυναμώσει», τονώνοντας το ανοσοποιητικό σας, κάτι που αξίζει να λάβετε υπόψη. Αν δεν μπορείτε να πιείτε σκέτη λεμονάδα, κάντε το εξής: προσθέστε λίγη σε ένα ποτήρι με σόδα ή χλιαρό νερό, λίγη σκόνη κύμινου και ελάχιστο αλάτι. Έτσι θα της δώσετε γεύση και αν την καταναλώσετε πρωί, θα αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειά σας για όλη την ημέρα.

Κόκκινο κρασί: ακόμα ένα ποτηράκι 
 

Όπως και στην περίπτωση του καφέ, το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία, αλλά η υπερβολή στην κατανάλωσή του μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και οι γιατροί συστήνουν 1 ποτηράκι την ημέρα, στο φαγητό ή και σκέτο, καθώς πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύει την καρδιά, αυξάνοντας την «καλή» (HDL) χοληστερόλη και αποτρέποντας τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.





Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Καλημέρες...καλημέρες!

Καλή Κυριακή...

Είμαι σίγουρη πως, μιας και ο καιρός άλλαξε απότομα και τα πρώτα μπουφανάκια κάνανε την εμφάνισή τους, οι καφετιέρες θα έχουν πάρει φωτιά και ο γαλλικός θα ρέει άφθονος!!!

Να ένα κολπάκι για πιο αρωματικό καφέ...
Προσθέστε στο φίλτρο της απόσταξης, μαζί με τον καφέ και λίγο κανέλα...το σπίτι θα μοσχοβολήσει και θα θυμίσει κάτι από την ταινία "The Mistress of spices".
Εκτός από κανέλα μπορείτε να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και γαρύφαλλο...