Υλικά:
(για 2 μπουκάλια συμπυκνωμένη λεμονάδα, 3 λίτρα)
1 σακούλα λεμόνια
ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδα κ φετα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στύβουμε τα λεμόνια. Βάζουμε το χυμό, μετρώντας τον σε ποτήρια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς να τον σουρώσουμε. Για όσα ποτήρια χυμό βάλουμε, προσθέτουμε τόση ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και σιγά-σιγά ξαφρίζουμε και αφαιρούμε τα μικρά κουκουτσάκια που έρχονται στην επιφάνεια. Μόλις το καθαρίσουμε και πάρει βράση, ρίχνουμε τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το χυμό να βράσει για 5 λεπτά. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε να κρυώσει καλά ο χυμός. Με ένα χωνί, γεμίζουμε άδεια μπουκάλια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Προσοχή, δεν πίνεται έτσι, πρέπει να την αραιώσουμε με νερό...
Αυτή η λεμονάδα, αδιάλυτη, διατηρείται στο ψυγείο, (δοκιμασμένα) έως και δύο χρόνια.
Tips!
Μπορείτε να την σερβίρετε σε υπέροχα βαζάκια με μια φέτα λεμονιού και φύλλα δυόσμου...
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παγάκια με φύλλα δυόσμου, βάζοντας στις παγοθήκες από ένα φυλλαράκι...
Βάλτε την φαντασία σας και διακοσμήστε τα ποτήρια που θα σερβίρετε την λεμονάδα σας και εντυπωσιάστε τους επισκέπτες σας!
Καλή Επιτυχία!!!
Στην υγειά μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χρειαζόμουν κάτι δροσιστικό :)
είμαι σίγουρη φιλενάδα...!
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια...
έχω ζηλέψει την ανάρτηση σου!!δεν υπάρχει κάτι πιο δροσιστικό κ γευστικό απο μια σπιτική λεμονάδα!!well done!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταπληκτική ιδέα κ τα παγάκια!!θα τα κάνω σίγουρα!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ...ευχαριστώ...
Διαγραφήβρήκα την συνταγή στα πολύτιμα τεφτέρια της γιαγιάς!
Καλή επιτυχία λοιπόν...