Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σπιτική Παγωμένη Λεμονάδα...


Υλικά:
(για 2 μπουκάλια συμπυκνωμένη λεμονάδα, 3 λίτρα)
1 σακούλα λεμόνια
ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδα κ φετα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στύβουμε τα λεμόνια. Βάζουμε το χυμό, μετρώντας τον σε ποτήρια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς να τον σουρώσουμε. Για όσα ποτήρια χυμό βάλουμε, προσθέτουμε τόση ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και σιγά-σιγά ξαφρίζουμε και αφαιρούμε τα μικρά κουκουτσάκια που έρχονται στην επιφάνεια. Μόλις το καθαρίσουμε και πάρει βράση, ρίχνουμε τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το χυμό να βράσει για 5 λεπτά. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε να κρυώσει καλά ο χυμός. Με ένα χωνί, γεμίζουμε άδεια μπουκάλια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Προσοχή, δεν πίνεται έτσι, πρέπει να την αραιώσουμε με νερό...
Αυτή η λεμονάδα, αδιάλυτη, διατηρείται στο ψυγείο, (δοκιμασμένα) έως και δύο χρόνια.
Tips!
Μπορείτε να την σερβίρετε σε υπέροχα βαζάκια με μια φέτα λεμονιού και φύλλα δυόσμου...
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παγάκια με φύλλα δυόσμου, βάζοντας στις παγοθήκες από ένα φυλλαράκι...
Βάλτε την φαντασία σας και διακοσμήστε τα ποτήρια που θα σερβίρετε την λεμονάδα σας και εντυπωσιάστε τους επισκέπτες σας! 

Καλή Επιτυχία!!!
Πηγή: Το πολύτιμο τεφτέρι με της συνταγές της γιαγιάς...

5 σχόλια:

  1. Στην υγειά μας!!!
    Και χρειαζόμουν κάτι δροσιστικό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχω ζηλέψει την ανάρτηση σου!!δεν υπάρχει κάτι πιο δροσιστικό κ γευστικό απο μια σπιτική λεμονάδα!!well done!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταπληκτική ιδέα κ τα παγάκια!!θα τα κάνω σίγουρα!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ...ευχαριστώ...
      βρήκα την συνταγή στα πολύτιμα τεφτέρια της γιαγιάς!
      Καλή επιτυχία λοιπόν...

      Διαγραφή