Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τα πραγματικά σώματα μετά την εγκυμοσύνη και η αληθινή ομορφιά της μητρότητας!!!


Το άγχος των κιλών της εγκυμοσύνης κάνει πολλές γυναίκες να πιστεύουν σε θαύματα, κανένα από τα οποία δεν έχει σχέση με αυτό της γέννησης ενός παιδιού.


Σε αντίθεση με την μη ρεαλιστική τάση, που θέλει τις γυναίκες να χάνουν αστραπιαία τα κιλά της εγκυμοσύνης, όπως άλλωστε μπορούν να κάνουν οι celebrities, το 4th Trimester Bodies Project έχει σκοπό να δείξει την πραγματική ομορφιά της μητρότητας.

Η φωτογράφος, Ashlee Wells Jackson, είναι η μητέρα πίσω από το 4th Trimester Bodies Project, το οποίο φωτογραφίζει μητέρες από όλη την Αμερική με τα παιδιά τους. "Ζούμε σε μια κοινωνία, η οποία έχει μανία με την τελειότητα. Το project έχει σκοπό να επικεντρωθεί στην ομορφιά αυτού που είμαστε", λέει και φυσικά φωτογραφίζεται η ίδια με ένα από τα τρία παιδιά της, όπως και πολλές άλλες γυναίκες με τα παραπανίσια ή όχι κιλά που τους άφησε η γέννηση του ή των παιδιών τους, με ουλές, ραγάδες, τις ατέλειες γενικά στο σώμα γενικά, αλλά και στην... ψυχή, όπως η κατάθλιψη μετά τον τοκετό.

Οι φωτογραφίες θα τυπωθούν σε βιβλίο και θα εκτεθούν ακόμα σε έκθεση, ενώ η Ashlee Wells Jackson που ήδη έχει προγραμματίσει φωτογραφήσεις σε Philadelphia, Portland, Los Angeles και Kansas City καλεί όσες γυναίκες θέλουν να φωτογραφηθούν να τον δηλώσουν στο4th Trimester Bodies.com.

Πολλές γυναίκες φοβούνται τι θα γίνει με το σώμα τους μόλις γεννήσουν και αγχώνονται πώς θα επιστρέψουν γρήγορα στα κιλά που ήταν πριν. Το σώμα αλλάζει όταν γίνεσαι μητέρα. Γίνεται πιο χαλαρό και οι μυς δεν είναι πια τόσο όσο σφιχτοί ήταν. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχες και αν θέλεις να το αποκτήσεις ξανά πρέπει να δουλέψεις πολύ με την γυμναστική και την διατροφή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κιλά της εγκυμοσύνης δεν εξαφανίζονται μαγικά, όπως θέλουν να πιστεύουμε στο Χόλιγουντ. Θέλει κόπο. Αν δεν το βιώσεις (και σας μιλάει μια μάνα με πτυχίο γυμνάστριας) δεν το αποδέχεσαι. Επίσης, αν δεν γίνετε μάνες (που μου έλεγε και η μαμά μου) δεν θα μπορέσει καμιά να σας πείσει νωρίτερα, ότι το σώμα σας μετά την γέννηση ενός παιδιού, έρχεται δεύτερο σε σημασία...

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες!














Όλες τους πανέμορφες, γλυκύτατες και λαμπερές...
γιατί είναι μανούλες! 

Καληνύχτα!
Β.
Πηγή:  http://cosmo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου