Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

~Μόλις 8 ετών ο μικρότερος φωτορεπόρτερ~

''Qamar Hashim: Ο μικρότερος φωτορεπόρτερ του Ιράκ''


Είναι μόλις οχτώ ετών και κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαγδάτης με μια απλή φωτογραφική μηχανή στα χέρια του, φωτογραφίζοντας καθημερινές σκηνές της πολύπαθης πόλης. Η ιστορία του Qamar Hashim έκανε σήμερα το γύρο των ειδησεογραφικών πρακτορείων σε όλο τον κόσμο που έγραψαν για τις ικανότητες του στη φωτογραφία αλλά και για το γεγονός ότι στα κάδρα προσπαθεί να αποφεύγει να απεικονίζει στρατιώτες, βομβαρδισμένα κτίρια και παρακμή, αλλά στιγμές μιας χώρας που προσπαθεί να αναρρώσει.

O Qamar είναι ιδιαίτερα γνωστός στο Ιράκ και μάλιστα έχει κερδίσει αρκετά βραβεία, ανάμεσά τους κι αυτό της Ένωσης Ιρακινών Φωτογράφων, ως ο καλύτερος νέος φωτορεπόρτερ της χώρας. Ο ίδιος ελπίζει με αυτό το επίτευγμα να μπει στο βιβλίο Γκίνες. 
“Δεν θυμάμαι την πρώτη φωτογραφία που έβγαλα, αλλά από όταν ήμουν τεσσάρων μιμούμενος τον πατέρα μου άρχισα να βγάζω φωτογραφίες του ποταμού Τίγρη, των γλάρων και των παλιών σπιτιών” είχε πει σε συνέντευξή του πριν λίγο καιρό. 
“Θέλω μέσω των εικόνων μου να δείξω πόσο ωραίο είναι το Ιράκ και πόσο καλοί είναι οι άνθρωποι του. Το Ιράκ είναι μια ειρηνική χώρα με μεγάλη ιστορία”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου