Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Τιραμισού για ένα γλυκό απόγευμα!!!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ...
Υλικά
1½ φλ. τσαγιού βραστό νερό
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
3/4 φλ. τσαγιού + 3 κ.σ. επιπλέον μαύρο ρούμι
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (250 γραμμ.)
350 γραμμ. κρέμα γάλακτος
500 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο κριμ τσιζ
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
50 γραμμ. τρίμματα κουβερτούρας
2κ.σ. άγλυκο κακάο


ΕκτέλεσηΤο τιραμισού είναι ένα αέρινο γλυκό που μπορεί να στηθεί σε πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικές μερίδες σε ποτήρια ή μπολ. Διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) και τα στρώνουμε σε οβάλ ή μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Παίρνουμε 3 κ.σ. και αραιώνουμε το τυρί. Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ρούμι ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα τυριού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη χτυπημένη κρέμα και συνεχίζουμε να τη χτυπάμε μέχρι να στέκεται. Με απαλές κινήσεις, με κουτάλι ενώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού. Στρώνουμε μία στρώση στα μπισκότα. Πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε 2 στρώσεις μπισκότο και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Πασπαλίζουμε κακάο και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους. Καλύπτουμε το σκεύος. Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Καλή σας Επιτυχία...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου